пятница, 5 февраля 2016 г.

Традиційна народна кулінарія.

ТЕМА 1. Традиційна народна кулінарія.

                Особливості харчування у пісні та скоромні дні.


Завдання до  теми 1.
1.Опрацюйте навчальний  матеріал «Їжа і харчування».

І. За змістом матеріалу  дайте відповіді на питання:
- напрями системи харчування українців;
- способи обробки продуктів;
Заготівка продуктів про запас.
П. Доповніть кулінарно-обрядовий календар узагальненням;
Завдання - узагальнення "Обрядові страви" Доповнити кулінарно - обрядовий календар
1.  Дванадцять обов'язкових страв (варений горох, варена квасоля, смажена капуста, смажена риба, варена картопля, гриби, гречана каша з конопляним молоком, голубці з пшоном, вареники, коржі з маком, кутя, узвар) готували на    
2.                Пироги готували на.......................
3.                Вареники з сиром, гречані млинці готували на............................................
4.                Печиво у вигляді пташок готували на......................................
5.                Хліб у вигляді хреста готували на....................................
6.                Коржі з маком готували на.............................
7.                Паска, крашанки, порося з хріном готували на.............................................
8.                Сирники (мандрили) готували на..................................
9.                Шулики (коржі, розмані й учинені медовою ситою) мед готували на     
10.Калита, балабушки готували на....................................
Ш.Тлумачення страв : товченики,хрін з квасом, хоми, Бузиновий кисіль, Маківники, жур, юха, борщ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий