ТЕМА
1. Традиційна народна кулінарія.
Особливості харчування у пісні
та скоромні дні.
Завдання до теми 1.
1.Опрацюйте навчальний матеріал «Їжа і харчування».
Лозко Г.С.Українське народознавство. Стор. 433-435
І. За змістом матеріалу дайте відповіді на питання:
- напрями системи харчування українців;
- способи обробки продуктів;
Заготівка продуктів про запас.
П. Доповніть кулінарно-обрядовий
календар узагальненням;
Завдання - узагальнення
"Обрядові страви" Доповнити кулінарно - обрядовий календар
1.
Дванадцять обов'язкових страв
(варений горох, варена квасоля, смажена капуста, смажена риба, варена картопля,
гриби, гречана каша з конопляним молоком, голубці з пшоном, вареники, коржі з
маком, кутя, узвар) готували на
2.
Пироги готували на.......................
3.
Вареники з
сиром, гречані млинці готували на............................................
4.
Печиво у вигляді пташок готували на......................................
5.
Хліб у вигляді хреста готували на....................................
6.
Коржі з маком готували на.............................
7.
Паска,
крашанки, порося з хріном готували на.............................................
8.
Сирники (мандрили) готували на..................................
9.
Шулики (коржі,
розмані й учинені медовою ситою) мед готували на
10.Калита,
балабушки готували на....................................
Ш.Тлумачення страв : товченики,хрін з квасом, хоми, Бузиновий кисіль,
Маківники, жур, юха, борщ.
Комментариев нет:
Отправить комментарий